Information

Vi planlægger altid hvalpe i god tid så alting er klar til den store opgave det er at få et kuld hvalpe. I vores avl lægger vi stor vægt på sundhed, et godt temperament og at hvalpene bliver præget på den bedste måde.

Vi har et værelse der støder op til vores dagligstue som er indrettet til føde/hvalpe rum. Her fødes hvalpene i ro og trygge omgivelser. Dette rum er i hele deres opvækst her i huset deres ”hule”. Fra at starte deres liv i fødekassen udvides området ganske stille så de får mere og mere plads til udforskning.

Lige så snart de er klar til at komme ud i 4-5 ugers alderen kommer de dagligt på ture i haven, skoven, byen og stranden. Dette for at præge dem til de mange udfordringer de senere kommer ud for. Først græs og fliser i haven sidenhen biler, cykler, kondiløbere, klapvogne m.m. i byen. Biller, egern, blade, store træer og vandløb i skoven.

Vi laver renlighedstræning og håber de er nogenlunde renlige når I får dem hjem.

I den sidst uge går vi ture med hver enkelt hvalp i snor, både for at lære dem at have snor på og det at være alene. Vi tager også hele flokken i indkøbsvogn foran Brugsen, det er et stort hit både for hvalpene og for folk som kommer forbi. De kan jo ikke stå for sådan en flok bamser.

Hvalpen vil være chippet, vaccineret første gang. Den skal vaccineres igen når den er ca. 12 uger, de skal I selv stå for. Den har været til sundheds tjek hos dyrlægen, som laver en ”sundhedsbog” som følger den enkelte hvalp/ hund hele livet. Den bliver også tilmeldt dansk hunderegister og får 3 gange ormekur før den flytter hjem til Jer.

Der følger et stykke legetøj med, som den enkelte hvalp har været særlig glad for her og noget af det mad hvalpen har været vant til at spise.

Alle vores hvalpe sælges med stamtavle registreret i Dansk Kennel Klub. Når dette gøres, skal der være et navn tilknyttet, hvorfor hvalpen som oftest har et navn når I henter den. Derudover er den også meldt ind i Islandsk fårehunde Klub gratis det første år.

Der er livslang støtte og hjælp herfra kennelen, hvis der er noget I er i tvivl om.

Gode råd til det at få en hvalp hjem kan I finde i menuen, Ti tips til den første tid med hvalpen.

Spørg dig selv om, hvad du kan tilbyde en Islandsk fårehund! Dette er hvad du kan forvente:

  • Den har behov for oplevelser i sit liv!
  • Den skal ud og gå nogle lange gåture, også selvom det stormer og regner.
  • Den skal trænes på den ene eller anden måde.
  • Den fælder voldsomt 2×2 mdr. om året, men en tot indimellem kan ikke undgås.
  • Den har let til gøen, som dog kan mindskes væsentligt ved at være konsekvent i din opdragelse og sige nej hver gang den gør af noget du ikke synes er ok.
  • Den har tildens til at jage fugle, harer og råvildt.
  • Den har et betagende væsen og et blik, som kan få dig til at gøre de mest uventede ting.

Kan du leve med det og give den et aktivt og kærligt liv, så vil du få en glad og tro følgesvend. Som du vil knuselske hele dens lange liv.